Полицията в Залцбург съобщи, че един служител на зоопарк в Австрия

...
Полицията в Залцбург съобщи, че един служител на зоопарк в Австрия
Коментари Харесай

Носорог уби гледача си и рани тежко друг служител в зоопарк в Австрия

Полицията в Залцбург заяви, че един чиновник на зоопарк в Австрия е умрял, а различен е бил тежко ранен, откакто са били нападнати от носорог.

Носорогът е нападнал 33-годишна гледачка на животни, до момента в който тя е работила рано сутринта в заграждението на животните в зоопарка Hellbrunn в Залцбург, се споделя в известие на полицията. Жената, която е умел зоолог, е умряла на мястото на случая, добавя полицията.

Друг гледач, 34-годишен австриец, също е бил атакуван от носорога, до момента в който се е опитвал да изплаши животното, се споделя в известието на полицията. Той е съществено ранен и е откаран в университетската болница в Залцбург, където е опериран по неотложност.

" Абсолютно сме шокирани и към момента не знаем по какъв начин се е случило това. Рано заран носорозите постоянно се намазват с пръчка за отбиване на инсекти. Това постоянно се прави в предпазена зона ", съобщи представителят на зоопарка Улрике Улман пред CNN.

Според уеб страницата на зоологическата градина в нея живеят 150 типа и 1500 животни - в това число бели носорози. В момента в комплекса за носорози живеят две женски - Йети и Тамика, и две мъжки - Таму и Атос, разяснява БГНЕС.

Белите носорози са вторият по величина сухоземен бозайник и съгласно Световния фонд за дивата природа могат да тежат сред 3 080 и 7 920 кг. Тъй като са останали по-малко от 16 000 бели носорози се считат за заплашен тип.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР